Obesitas operatie geslaagd

Gustavo Moreno, woonachtig in Spanje, kampt al jaren met ernstig overgewicht. De 31-jarige Colombiaan is met zijn 260 kilo de zwaarste inwoner van Spanje. Na tig diëten te hebben gevolgd, zag Gustavo een chirurgische ingreep als enige oplossing tegen zijn zwaarlijvigheid. Hij heeft een BMI index van 90. Bij een BMI van 30 is al sprake van ernstige obesitas. Dit maakte de krant 20 minutos dit weekend bekend.

De operatie tegen zwaarlijvigheid vond afgelopen donderdag plaats in het Teknon ziekenhuis in Barcelona onder leiding van dokter Carlos Ballesta en duurde in totaal 1,5 uur. De dokter gaf de patiënt een bypass aan de maag om zo zijn ernstige overgewicht te reguleren. De operatie verliep voorspoedig en zonder complicaties. De patiënt ligt nog tot morgen ter observatie in het ziekenhuis.

Bij thuiskomst dient Moreno zich te houden aan een strikt dieet. De eerste maand mag hij slechts vloeibaar voedsel tot zich nemen om vervolgens over te schakelen op normale eetgewoonten. Verwacht wordt dat hij op deze manier in de eerste maand 20 kilo zal kwijtraken.

De zwaarlijvige mag in principe alles eten, maar wel in kleinere hoeveelheden. Zijn maagband zal daarbij hulp bieden, aangezien hij door de operatie eerder verzadigd zal zijn bij het eten. De patiënt staat het eerste jaar onder medisch toezicht en zal regelmatig gecontroleerd worden. In totaal verwacht de dokter binnen een jaar tijd de zwaarlijvigheid terug te dringen naar 100 kilo. Gustavo Moreno dient dus 160 kilo af te vallen binnen een ruim jaar. Een prestatie op zich.

Lees ook:8 maanden zwangere vrouw opgepakt met 1 kilo cocaïne in haar maag
Lees ook:Televisietip: De chirurg
Lees ook:Waak voor onnodige kerstkilo´s
Lees ook:Eén op drie Spaanse kinderen lijdt aan overgewicht
Lees ook:18 doden door ziekenhuisbacterie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.