Film George Clooney verkoopt maar stelt teleur

Half september is ´El Americano´ in Spanje in première gegaan. De allernieuwste thriller van Anton Corbijn met George Clooney als hoofdrolspeler bracht in amper twee weken ruim 1,2 miljoen euro op.

Hoofdrolspeler George Clooney duikt als Amerikaanse huurmoordenaar een tijdlang onder in Italië, nadat zijn meest recente missie onbevredigend is. Midden in een identiteitscrisis, ervan overtuigd dat zijn volgende missie zijn allerlaatste zal zijn, besluit hij een tijdlang onder te duiken in een dorpje in Zuid-Europa. Zijn voornemens om onbekend te blijven en zijn laatste missie te vervullen gaan mis wanneer hij vriendschap sluit met een pater en een relatie krijgt met een beeldschone prostituee.

Bioscoopgangers stonden afgelopen dagen lang in de rij om de nieuwste film van de Nederlandse filmregisseur Anton Corbijn te bekijken. Na zijn succesvolle debuutfilm ´Control´ over de bandleider van Joy Division waren de verwachtingen hoog gespannen. De film is cinematografisch gezien interessant. Het prachtige beeldmateriaal spreekt menigeen tot de verbeelding. Maar het verhaal overtuigd niet. Filmbezoekers beschrijven de film als stereotype thriller. Na een veelbelovend begin verliest het verhaal geloofwaardigheid. De film beloofd meer dan het waarmaakt. De film verkoopt goed in Spanje, maar stelt uiteindelijk wel teleur.

Wil je zelf uitmaken wat je van de film vindt? Hier de trailer

Lees ook:Buried nu te zien in Spaanse bioscopen
Lees ook:Karla´s Arrival in Barcelona
Lees ook:Spaanse filmhit in Nederlandse bioscoop
Lees ook:Spaanse film El Discípulo valt in de prijzen
Lees ook:La Piel Que Habito ook in Nederland in première

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.