Schrijf een ode aan Lorca (en win een reis naar Andalusië)

Tijdens zijn verblijf begin jaren dertig in New York schreef Lorca zijn beroemde ‘Ode aan Walt Whitman.’ De grote Amerikaanse dichter van o.a. Leaves of Grass sprak zowel in literaire als in persoonlijke zin tot Lorca’s verbeelding. Naar aanleiding van het festival Literaire Meesters 2010: Federico García Lorca (7 t/m 21 november 2010) vragen wij Nederlands- en Spaanstalige dichters op hun beurt een ode te brengen aan de grote Spaanse dichter. De beste dertig inzendingen worden gepubliceerd in een speciale bundel, de beste drie worden beloond met mooie prijzen. De allerbeste ode aan Lorca wint een weekend voor twee personen naar Granada, dichtbij het dorpje Fuente Vaqueros waar Lorca is geboren. Op 18 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een speciale editie van iPoetry Live in Utrecht.

Stuur je ode vóór 15 oktober naar: [email protected]

Houd rekening met het reglement.

WEDSTRIJDREGLEMENT

1. Het festival Literaire Meesters 2010: Lorca in Nederland organiseert een poëziewedstrijd rondom de Spaanse dichter / kunstenaar Federico García Lorca. De titel is vrij te kiezen binnen het thema Ode aan Lorca.

2. Het festival Literaire Meesters 2010: Lorca in Nederland wordt georganiseerd door de Utrechtse literaire instellingen SLAU, Salon Saffier en het Poëziecircus.

3. Elke deelnemer mag maximaal één Nederlandstalig gedicht van maximaal 25 regels inzenden of één Spaanstalig gedicht van maximaal 25 regels inclusief de Nederlandse vertaling in lettertype Times New Roman lettergrootte 12.

Een deelnemer die onder meerdere namen inschrijft, wordt uitgesloten.

4. De inzending (het gedicht) moet oorspronkelijk zijn. Elke vorm van plagiaat of

fraude wordt bestraft met uitsluiting.

5. De inzending mag niet bekroond zijn in andere, soortgelijke wedstrijden.

6. De inzending moet per e-mail worden doorgestuurd naar [email protected] en dit uiterlijk op 15 oktober 2010.  De datum en uur van ontvangst van de e-mail geldt als bewijs. Een met de post verstuurde inzending wordt niet als deelneming aanvaard. Op de inzending wordt naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en e-mail adres vermeld. Een inzending waarop deze info ontbreekt wordt uitgesloten.

7. Na ontvangst wordt de inzending genummerd. De exemplaren die aan de jury worden voorgelegd, zijn anoniem.

8. Er worden 30 inzendingen genomineerd.

9. In een delibererende vergadering worden de 3 winnende inzendingen aangeduid, nadat de juryleden onafhankelijk van elkaar alle gedichten hebben beoordeeld.

10. Het festival stelt drie prijzen ter beschikking. De hoofdprijs betreft een weekend voor twee personen naar Granada, beschikbaar gesteld door reisorganisatie Mundicolor en luchtvaartmaatschappij Vueling.

11. De genomineerden worden persoonlijk op de hoogte gesteld en worden uitgenodigd op iPoetrylive (zie punt 16 van dit reglement).

12. De 30 genomineerde inzendingen worden gebundeld. Iedere genomineerde

krijgt een bundel als aandenken. De bundel wordt ook te koop aangeboden aan de aanwezigen tijdens iPoetrylive tegen de prijs van €5,00. De deelnemende finalisten kunnen geen aanspraak maken op de opbrengst van de verkoop van de bundels.

13. Over de beslissingen van de jury en de uitslag is discussie noch briefwisseling mogelijk. Inwonende gezinsleden van de jury en betrokkenen bij de organisatie van Literaire Meesters kunnen niet aan de wedstrijd deelnemen.

13. De organisatie van het festival Literaire Meesters 2010: Lorca in Nederland heeft het recht de inzendingen te laten voordragen of -lezen, te publiceren, tentoon te stellen en op te nemen op de websites van de stichtingen SLAU, Salon Saffier en het Poëziecircus.

14. Prijzen worden niet toegekend aan deelnemers die niet aanwezig zijn op de prijsuitreiking behalve in geval van overmacht.

15. De niet-afgehaalde prijzen worden niet nagestuurd.

16. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 18 november 2010 om 20.00 uur tijdens iPoetryLive, Club Moira, Wolvenstraat 10, Utrecht.

17. De dertig genomineerden worden voor deze avondvullende voorstelling uitgenodigd.

18. Iedere genomineerde mag één introducé(e) gratis meenemen. Overige bezoekers betalen €10,00.

19. Door deelname aan de wedstrijd verklaart de deelnemer zich akkoord met dit reglement.

Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij: Steffie de Vaan, Stichting Het Poëziecircus,  [email protected]

Lees ook:Festival rond Federico García Lorca in Utrecht
Lees ook:Barcelona gaststad tijdens City2Cities
Lees ook:Jazz in Madrid
Lees ook:En wie stout is, mag mee naar Spanje…
Lees ook:Perswedstrijd toeristisch artikel over de Costa Brava

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.