De Boekenkast: Het ijzig hart (Almudena Grandes)

Almudena GrandesMorgen verschijnt op de Nederlandse markt de roman Het ijzig hart van de Spaanse schrijfster Almudena Grandes, de beste verkopende hedendaagse auteur in het land.

Het ijzig hart is een fantastisch, meeslepend verhaal over wraak, oorlogservaringen, de werking van het geheugen, en welhaast onmogelijke liefde. Een verhaal waarin de individuele drama’s prachtig worden afgezet tegen het grote drama van de twintigste-eeuwse geschiedenis. Niet eerder is de bewogen Spaanse geschiedenis op zo’n veelomvattende, ontroerende wijze en met zoveel voorstellingsvermogen beschreven. 

Het boek won onder meer de Prix Méditerranée Étranger van 2009 voor de Franse editie, de Premio Rapallo-Carige Internazionale 2009 voor de Italiaanse editie en de Premio de Novela Fundación José Manuel Lara voor de beste Spaanse roman van 2007. 

Almudena Grandes (Madrid, 1960) debuteerde in 1989 met de erotische en tamelijk controversiële roman Episoden uit het leven van Lulu. Daarna schreef ze nog zes romans en drie verhalenbundels. 
In Spanje is Grandes al jaren een van de bestverkopende literaire auteurs.Het ijzig hart is haar grootste roman tot nu toe, waaraan ze vijf jaar heeft gewerkt en die alle verwachtingen ruimschoots heeft overtroffenIn eigen land werden van dit boek al meer dan 500.000 exemplaren verkocht. 
De Nederlandse editie van Het ijzig hart is gebaseerd op de Engelse versie, die in overleg met Grandes door haar redacteur is bewerkt voor buitenlandse uitgave.  
 
 

Lees ook:De Boekenkast: Tussenstations (Almudena Grandes)
Lees ook:Prestigieuze prijs voor spannende roman over oud-nazi’s
Lees ook:De Boekenkast: De Kopiist
Lees ook:De Boekenkast: De familie van Pascual Duarte
Lees ook:Laia Fabregàs presenteert nieuwste boek in Figueras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.