Van der Vaart redt Real Madrid

Rafael van der Vaart heeft donderdagavond zijn club Real Madrid in de titelrace met Barcelona gehouden. De middenvelder maakte in de uitwedstrijd bij Almeria het winnende doelpunt (1-2). Van der Vaart haalde in de 69m1dztxxanc9le minuut met zijn linkervoet verwoestend uit. Real Madrid heeft zes speelronden voor het einde van de Spaanse competitie drie punten minder dan koploper FC Barcelona. Almeria kwam in de veertiende minuut op voorsprong door een treffer van Albert Crusat (1-0). Cristiano Ronaldo maakte in de 27e minuut gelijk (1-1). De spelers van Real Madrid waren na afloop niet alleen Van der Vaart dankbaar. Doelman Iker Casillas verrichtte enkele knappe reddingen.
De Nederlandse middenvelder gaf toe dat zijn doelpunt voor veel opluchting zorgde. ”Ik had in de eerste helft al twee of drie goede kansen gemist, dus daarom ben ik erg blij met mijn treffer. We hebben nog steeds kans om de titel te winnen, maar we moeten dan wel al onze wedstrijden winnen.” De Madrilenen, die in de zomer 250 miljoen euro uitgaven aan nieuwe spelers, werden eerder uitgeschakeld in het nationale bekertoernooi en de Champions League. Zonder de geblesseerde Hedwiges Maduro won Valencia in het eigen Estadio Mestalla met 2-0 van Athletic Bilbao. De Spaanse international David Silva maakte beide doelpunten voor de nummer drie van de Primera Division. Valencia heeft 59 punten, zeven meer dan Real Mallorca, dat vierde staat.