FC Barcelona verslaat Madrid tijdens de grote klassieker (5-0)

Maandag 29 November- op de dag van de 111e verjaardag van de Catalaanse voetbalclub- vond de klassieker FC Barcelona-Real Madrid plaats. Met 5-0 voorsprong kwam FC Barcelona als grote overwinnaar uit de strijd. De thuiswedstrijd vond plaats in voetbalstadion Camp Nou in Barcelona. Real Madrid is uitgeschakeld voor de Campions League. Een mooier verjaardagscadeau had de club zich niet kunnen wensen.

De wedstrijd FC Barcelona- Madrid was spannend tot de laatste minuut. FC Barcelona ging direct in de aanval. Nadat Messi in minuut zes de paal raakte, duurde het slechts vier minuten voordat Xavi het eerste doelpunt scoorde (1-0). Acht minuten later, toen Madrid nog altijd leek warm te lopen, scoorde Pedro (2-0). Nadat Madrid met 2-0 achterliep, ontstond er onenigheid tussen Ronaldo en FC voetbalcoach Guardiola. Toen de coach de bal wilde afstaan aan een teamgenoot van Ronaldo liet de Madrileense sterspeler op zijn beurt zijn onvermogen blijken door de Catalaan een stoot uit te delen. Guardiola hield zijn hoofd koel. In minuut 32 maakte Valdés een overtreding en kreeg daarvoor een gele kaart. De stand bleef in de eerste helft steken op 2-0.

Na de rust kwam FC Barcelona volop terug. Ook Real Madrid deed dit keer volop mee, al zij het voornamelijk met geteckel. De grote sterren van beide partijen, Messi (FC Barcelona) en Ronaldo (Real Madrid) lieten het wat scoren betreft afweten. Toch had Messi een groot aandeel in het tot stand komen van de vijf doelpunten. Hij legde zijn collega Villa meerdere malen letterlijk voor zijn voeten. Villa maakte er dankbaar gebruik van. In minuut 55 scoorde hij 3-0 voor FC Barcelona. Twee minuten later maakte Villa nogmaals een doelpunt en bracht de stand zo op 4-0. Lange tijd bleef het 4-0. Madrid bleek geen schijn van kans te hebben. De frustratie van de club uitte zich vooral in de gemene klappen die Sergio Ramos meerdere keren aan Messi uitdeelde. In minuut 91 scoorde Jeffren 5-0 voor FC Barcelona. Sergio Ramos werd in de laatste minuut van de wedstrijd, minuut 92, met een rode kaart van het veld afgestuurd vanwege zijn wangedrag tegenover Messi.

Lees ook:FC Barcelona wint 1e divisie wedstrijd overtuigend van Sevilla (5-0)
Lees ook:FC Barcelona pakt uit met 0-8
Lees ook:Record: Messi scoort voor de 50e keer dit seizoen
Lees ook:FC Barcelona wint 1e wedstrijd Copa del Rey van Ceuta (0-2)
Lees ook:Real Madrid leider Eerste divisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.