Voetbal: Barcelona is door voor de Champions League

Barcelona heeft zich (net als Bordeaux) afgelopen woensdag als laatste ploeg geplaatst voor de kwartfinales van dSPAIN SOCCER CHAMPIONS LEAGUEe Champions League. De Spaanse ploeg was thuis met 4-0 te sterk voor VfB Stuttgart, dat in eigen huis de titelverdediger nog op 1-1 had gehouden.  Eerder hadden Arsenal, Bayern München, Lyon, Manchester United, CSKA Moskou en Internazionale zich al geplaatst voor de laatste acht. Vrijdag is in Nyon de loting. Titelverdediger Barcelona had in de return van de achtste finales van de Champions League geen kind aan VfB Stuttgart (4-0). Het eerste duel tussen beide ploegen in Duitsland eindigde nog onbeslist (1-1).  De huidige nummer negen van de Duitse Bundesliga voetbalde al na 22 minuten een verloren wedstrijd. Wie anders dan Lionel Messi opende in de dertiende minuut de score (1-0). De Argentijn begon negen minuten later ook aan een aanval die uiteindelijk door Pedro werd bekroond (2-0). Ibrahimovic mocht uiteindelijk na 65 minuten invallen. Even daarvoor had Messi de enige Spaanse kwartfinalist in de Champions League al naar 3-0 geschoten. Invaller Bojan Krikic bepaalde de eindstand (4-0).

(bron: nu.nl)