Banken verdienen aan ramp in Haïti

Verschillende Spaanse hulporganisaties doen een oproep aan banken in het land om zich van hun sociale kant te laten zien en geen commissie in rekening te brengen bij gelddonaties voor Haïti.

Nadat vorige week de aardbeving in de Haïtiaanse hoofdsctad Port-au-Prince plaatsvond, waarbij ongeveer 100.000 mensen om het leven kwamen, kwamen in de rest van de wereld de eerste hulpacties al snel op gang. Ook in Spanje werden bankrekeningen geopend, waarop Spanjaarden geld kunnen storten dat bestemd is voor de ramp in Haïti. Enkele dagen na de aardbeving en de opening van de rekeningen raakten de banken in Spanje in opspraak in de media, omdat zij voor het storten en doneren van geld hoge transactiekosten vragen.

Een verslaggever van de televisiezender Telecinco nam de proef op de som. Bij één bank moest hij zeven euro commissie betalen voor een storting van tien euro aan het goede doel. Hulporganisatie Facua-Consumers in Action en Ausbanc hebben banken gevraagd de commissie bij stortingen op rekeningen voor goede doelen niet in rekening te brengen, omdat de commissiebedragen getuigen van weinig solidariteit. Zij vinden het niet door de beugel kunnen dat banken geld verdienen aan de ramp.

Lees ook:Spaanse banken duur voor rekeninghouders
Lees ook:Benefietconcert voor Chili in Madrid
Lees ook:Laptop kado bij bankrekening
Lees ook:Actie tegen banken die verdienen aan donatie Haitie
Lees ook:Bankdirecteuren profiteren flink van publieksgeld overheid

0 reacties op “Banken verdienen aan ramp in Haïti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.