Spaanse Spijzen: Canelones

canalonesCanneloni mogen dan uit Italië komen, Canelones (inderdaad precies dezelfde pasta) zijn een typisch Catalaans pastagerecht. En de Catalanen eten ze traditioneel op 26 december – in Catalonië is 26 december ook een feestdag, ter ere van de eerste martelaar San Esteban - , als de lasagne-achtige pasta wordt klaargemaakt met alle restjes van de kerstdagen. Canelones werden in de negentiende eeuw door Italiaanse chefs naar Catalonië gebracht en zijn niet meer uit de regio weg te denken.

Voor een recept: klik hier.

Lees ook:Spaanse spijzen: Fideuá
Lees ook:Spaanse Spijzen: gazpacho
Lees ook:Spaanse Spijzen: Turrón
Lees ook:De Spaanse kerstboom
Lees ook:Spaanse Spijzen: Puchero

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.