Driedaagse staking Spaanse postkantoren

Correos

Alle Nederlanders die in Spanje wonen hebben er in meer of mindere mate last van: de Spaanse post. Regelmatig komt het voor dat brieven uit Nederland wekenlang onderweg zijn en soms zelfs helemaal niet aankomen. December is bovendien traditioneel de drukste maand van het jaar voor werknemens van het postkantoor en nu blijkt als klap op de vuurpijl dat deze werknemers er de voor de komende dagen maar helemaal het bijltje bij neer hebben gegooid. Bij Correos wordt vanaf vandaag drie dagen lang gestaakt.

Volgens de betrokken vakbonden is er sprake van grote ongelijkheid voor wat betreft de lonen van werknemers en moeten deze gelijk getrokken worden. De staking is vannacht om klokslag middernacht ingegaan en zal tot vrijdag duren.

Lees ook:Metrostaking Madrid duurt voort
Lees ook:Chaos in Madrid door metrostaking
Lees ook:Iberia staakt ook in december
Lees ook:Vliegmaatschappij Iberia staakt 5 dagen
Lees ook:Lekker veel vrije dagen

4 reacties op “Driedaagse staking Spaanse postkantoren

  1. Sven

    Ik woon nu ruim 5 jaar in Barcelona, en onze post naar Nederland komt altijd aan (en vice-versa). Laatst had ik een brief uit Nederland binnen 3 dagen hier… Het standaardsysteem lijkt zelfs sneller dan iets ‘per express’ of aangetekend sturen. Post versturen binnen Spanje zelf kan nog wel eens vertraging oplopen maar internationaal heb ik dus geen klagen!
    Saludos, Sven

      /   Beantwoorden  / 
  2. annebeth

    Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen :-( In de zes jaar dat ik hier woon heb ik met regelmaat weken moeten wachten. Andersom niet overigens, mijn kaarten naar Nederland zijn er altijd snel!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ronald

    Ben het eens met Sven. Binnenlandse post raakt soms zoek. Post uit buitenland komt altijd aan en vic versa.

    Alleen een notitie achter laten als ze een pakket niet kunnen aanbieden omdat er niet bent gebeurt bijna nooit….

      /   Beantwoorden  / 
  4. Koen

    Bij ons is allebei het geval. In juni was er een flinke discussie over post uit Nederland op http://www.spanjeforum.nl. Het lijkt normaal te zijn dat de post lastig is…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.