Hoofddoekincident roept discussie op

Een achtjarig meisje uit Girona is een week lang niet naar school geweest omdat ze geen hoofddoekje op mocht van de schoolleiding. Inmiddels is het besluit herzien en gisteren heeft het meisje, dat volgens haar ouders zeer religieus is, haar lessen weer hervat. 

In Spanje is het aan de schoolleiding om te beslissen of hoofddoekjes wel of niet zijn toegestaan, maar in dit geval besloot een overheidsafdeling in Girona dat de schoolleiding haar standpunt moest herzien. Het volgen de lessen werd belangrijker geacht dan het al dan niet dragen van een hoofddoekje. De ouders van het meisje hadden gedreigd naar Marokko te verhuizen, indien hun dochter niet met hoofddoek zou worden toegelaten. Het incident heeft de discussie aangewakkerd over het al dan niet toestaan van religieuze uitingsvormen. Gevraagd wordt om een norm vast te stellen in de wetgeving. 

Lees ook:Hoofddoekdiscussie op Spaanse school
Lees ook:Belgische doet aangifte pesten dochter
Lees ook:Hoofddoek wordt onderdeel werkuniform Spaans bedrijf
Lees ook:Merle emigreerde naar Spanje (gedicht)
Lees ook:School serveert moslimvriendelijke maaltijd

3 reacties op “Hoofddoekincident roept discussie op

  1. toshke

    probeer maar eens met een duidelijk zichtbaar kruis om je nek in marokko over straat te lopen. wedden dat je geen 100 meter ver loopt ?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kim Corder

    De familie dreigt terug te keren naar Marokko als het hoofddoekje niet mag? Oei oei, wat zal de gemiddelde Europeaan dát erg vinden…… og gudde gut…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Amigo

    de ouders “dreigde” te verhuizen naar Marokko ?

    Wat begrijp ik hier niet aan ? , e.g. “Ik wens mij niet aan te passen aan de standaard normen en waarden in mijn gastland en daarom ga ik terug naar mijn eigen land ” ja en ?? so what ?

    Wordt Spanje nu al net zo soft als Nederland al vele jaren is ?

    Als de regels je niet aanstaan in een gastland dan moet je gewoon wegwezen , in mijn ogen ben je dan gewoon ongewenst het is aanpassen of opdonderen makkelijk zat ( en nee degene die dit schrijft heeft geen blauwe ogen en blond haar !! )

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.