Salmorejo en z’n vele varianten

Eind 2012 was ik een paar dagen in Córdoba, waar ik verschillende malen salmorejo at, de lokale variant op de bekende koude soep gazpacho, een heerlijk Spaans gerecht. Goed nieuws voor degenen die salmorejo net zo lekker vinden als ik: bij La Salmoreteca is de eens zo nederige soep tot stergerecht verheven. Je kunt er tientallen variaties op het originele recept uitproberen, de ene nog innovatiever dan de ander. De Salmoreteco is gevestigd in de Mercado Victoria in de stad.

 

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: salmorejo
Lees ook:Spaanse Spijzen: Salmorejo (Koude Cremesoep)
Lees ook:Cider drinken in Gijón
Lees ook:Recept van de week: Ajo Blanco
Lees ook:Win een Tapas boekbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.