Koken met Bijzonder Spaans: Bollitos de sobrasada

Didi van Haren is gek op koken en de Spaanse keuken. Daarom heeft Spanje.blog.nl haar gevraagd of ze haar recepten met onze lezers wil delen. Vandaag: broodjes met sobrasada. Meer lezen? Volg Didi’s kookblog Bijzonder Spaans.

Normaal gesproken vul je broodjes met chorizo, maar sobrasada kan net zo goed en is te krijgen bij de betere delicatessenzaken. Beide versies zijn erg lekker als tapa. Serveer ze warm bij een lekker glas wijn.

sobrasada

Ingrediënten

Bollitos de sobrasada (voor 16 broodjes)

200 gram tarwemeel
8 gram gedroogde gist
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel suiker
125 ml warm water
100 gram sobrasada of chorizo

sobrasada-1

Meng meel, gist, suiker en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet vervolgens het water in het kuiltje en meng vanuit het midden rustig door het meel. Kneed het deeg gedurende 10 minuten totdat het soepel is en het niet meer plakt. Vorm het deeg dan tot een bal en leg het in een schone kom, bedek het vervolgens met een vochtige doek en laat het ongeveer 1 uur op kamertemperatuur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

sobrasada2-1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de sobrasada of chorizo in 16 gelijke stukjes. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven werkblad en kneed het nog 2 tot 3 minuten. Verdeel het deeg in 16 stukken. Maak van elk stukje een balletje en druk dit daarna plat. Leg een stukje sobrasada of chorizo in het midden en vouw het deeg eromheen.

Druk de uiteinden goed vast. Leg de balletjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Herhaal met de overige stukken deeg.

Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en serveer ze lauwwarm.

 

Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: groene kool met chorizo en aardappeltjes
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: chorizosaucijzenbroodjes
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: zarzuela
Lees ook:Recept van de week: patatas guisadas con chorizo
Lees ook:Koken met Bijzonder Spaans: stoofpotje met kip, chorizo en aardappelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.