De Europese poster in Picassomuseum Málaga

In het Picassomuseum in Malaga is momenteel de expositie De Europese poster te zien die bestaat uit affiches en publiciteit uit het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw in Europa. In totaal bestaat de expositie uit zo’n 180 werken en affiches van kunstenaars als Ramón Casas, Fortunato Depero, Henri Matisse, Alexander Rodchenko en Henri de Toulouse-Lautrec. De expositie heeft 1888 als vertrekpunt en laat de vormen van publiciteit, sterk gekenmerkt door de kunststroming Art Nouveau, gedurende de daaropvolgende 50 jaar zien, tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook:Nederlandse kunstenares in Palau de la Música Valencia
Lees ook:Expo: Matisse in Madrid
Lees ook:Picasso in Hermitage Museum Amsterdam
Lees ook:De boekenkast: Wat jouw naam verbergt
Lees ook:Werken van Dalí in Centre Pompidou Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.