Unesco zegt ‘nee’ tegen Córdoba

Terwijl het Mare de Déu de la Salut festival in het Valenciaanse Algemesí een plaats kreeg op de Werelderfgoedlijst van Unesco, kreeg Córdoba een ‘nee’ als antwoord van de Unesco. De Andalusische stad diende de aanvraag in voor de jaarlijkse traditie waarbij inwoners van de stad hun patio’s decoreren en mooi maken met bloemen en planten. De patio’s worden gedurende twaalf dagen opengesteld voor het publiek. Córdoba krijgt volgend jaar een nieuwe kans. De Unesco heeft gevraagd om meer informatie over de traditie. Overigens zijn op dit moment verschillende patio’s in de stad in kerstsfeer gebracht en te bezichtigen.

Lees ook:Patio’s van Córdoba weer geopend voor publiek
Lees ook:Het is weer lente in Córdoba
Lees ook:Córdoba’s patio’s op Werelderfgoedlijst
Lees ook:De mooiste patio’s van Spanje (filmpje)
Lees ook:Meimaand in Córdoba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.