Patio’s van Córdoba weer geopend voor publiek

Van 5 tot en met 18 mei zijn de prachtige en kleurrijke patio’s (binnenplaatsen) in Córdoba weer het toneel van het festival Patios de Córdoba. Alle balkons en muren worden uitbundig versierd met de mooiste planten en bloemen. De lente wordt gevierd! Sinds 1918 organiseert de gemeente een wedstrijd wie er de mooiste patio heeft. Twaalf dagen lang hangen de muren vol met bloempotten en kun je genieten van flamenco, typisch Spaanse tapas en natuurlijk lekkere Spaanse wijnen. Sinds 2012 staan de patio’s van Córdoba ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor het volledig programma van dit festival kun je deze website bezoeken.

Lees ook:Het is weer lente in Córdoba
Lees ook:Córdoba’s patio’s op Werelderfgoedlijst
Lees ook:De feesten van Córdoba
Lees ook:Flamenco met Paco Peña in Concertgebouw Amsterdam
Lees ook:De mooiste patio’s van Spanje (filmpje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.