Gefeliciteerd, Twitter bestaat vijf jaar

Behalve dat het officieel de eerste lentedag is, is het vandaag ook precies vijf jaar geleden dat Twitter voor het eerst online was. @jack (Jack Dorsey, een van de grondleggers van het sociale netwerk) postte op 21 maart 2006 de eerste tweet: just setting up my twttr.

Hierna volgden miljoenen tweets van mensen over de hele wereld, in totaal heeft Twitter bijna 200 miljoen geregistreerde gebruikers.

Twitter is erg in opkomst en de laatste maanden belangrijk gebleken bij verspreiding van het nieuws. Nu ook weer in Libië, waar mensen die in het land zitten in de 140 tekens van een bericht op Twitter de buitenwereld op de hoogte houden, ver van censuur van wie dan ook.

De Spaanse sterren maken ook steeds meer gebruik van het medium, wat niet altijd goed uitpakt. Zo promootte David Bisbal zijn concert door achter de link de tag #PrayForJapan te plaatsen. Eerder kwam hij al in opspraak door een nogal ongelukkig geplaatste tweet over Egypte. Het is wel een handig direct lijntje voor het nieuws, reacties op de dopingcontrole van vorige week bij FC Barcelona kwamen bijvoorbeeld via Twitter het nieuws binnen.

Lees ook:David Bisbal maakt uitglijder op Twitter
Lees ook:David Bisbal als trotse vader
Lees ook:Zonliefhebbers in Barcelona gewaarschuwd via Twitter
Lees ook:Japanse zanger kopieert liedje Spaanse zanger David Bisbal
Lees ook:Madrid gaat voor Olympische Spelen

Eén reactie op “Gefeliciteerd, Twitter bestaat vijf jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.