De lente is begonnen in Valencia met Las Fallas

Het belangrijkste feest van de stad Valencia, Las Fallas, is weer begonnen. Het feest om het begin van de lente in te luiden, duurt twee weken (tot 20 maart)  met als hoogtepunt de laatste paar dagen.

Elke wijk heeft zijn eigen Ninot, een metershoge pop gemaakt van papier en pieschuim, die aan het einde van de Fallas in de fik wordt gestoken. De poppen kunnen vanalles uitbeelden, van oud-president Bush tot een sprookje.

Een ander hoogtepunt van de Fallas in Valencia zijn de mascleta’s, het grondvuurwerk dat elke dag wordt afgestoken op Plaza de Ayuntamiento. Het vuurwerk is zo opgehangen dat de knallen elkaar ritmisch opvolgen. Een oorverdovende herrie, met ritme, is het gevolg en de mascleta’s zijn nog te horen op honderden meters afstand. Hoe verder in de fallas weken, hoe beter de mascleta’s.

Verder zijn er door de hele stad concerten op straat en is er ‘s avonds in het park de Turia een schitterende vuurwerkshow. Hier staat het hele programma van Las Fallas en al het nieuws er omheen.

Lees ook:Groots spektakel in Valencia
Lees ook:Met een local naar de Valenciaanse Fallas
Lees ook:Deze week: Fallas in Valencia
Lees ook:Las Fallas feest in Valencia weer begonnen
Lees ook:Deze maand: vuurwerkfeesten in Valencia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.