Overnachten bij Nederlanders: Vakantiehuis Jalón

Judith Straver verhuurt in Jalón langs de Costa Blanca drie slaapkamers aan toeristen. Het vakantieadres is ook geschikt voor mensen die alleen reizen.

Wat? Drie slaapkamers, elk met een eigen badkamer, een volledig ingerichte keuken en buiten een heerlijk zwembad. Op dit moment heb ik enkel maar BED. De gasten hebben op deze manier alle vrijheid om te gaan, te staan, hoe laat, hoelang en met wie ze willen, dus even leven zonder horloge en de tijd aan zichzelf hebben. Dat is ook vakantie! Ik ben wel aan het onderzoeken of ik ook maaltijden aan de gasten ga aanbieden. Dat zou dan wel op verzoek van de gasten zijn.

Hoe zit het met de omgeving? Omdat Vakantiehuis Jalon centraal gelegen is kunnen de gasten van alles ondernemen. Binnen drie minuten loop je in de stilte op de berg en met de auto ben je binnen vijf minuten in het dorp, een kwartier naar Benissa, een halfuurtje naar het strand, de golfbaan, Benidorm, Alicante en Valencia. De omgeving is ook zeer geschikt om te wandelen (wandelroutes aanwezig).

Waarom? Omdat ik het leuk vind om mensen te ontmoeten, hun verhalen te horen en mee te helpen om hun vakantie tot een geslaagde vakantie te maken.

En? Wat mijn werk boeiend maakt is dat ik steeds weer andere mensen met hun verhalen ontmoet, want het leven ‘hangt aan elkaar’ van verhalen. En de uitdaging en kunst om wensen te vertalen in daden!

Bijzonderheden? Indien je alleen naar Vakantiehuis Jalon wilt komen en toch wat gezelschap zoekt, dan is het mogelijk om in overleg met de gastvrouw een aantal uitstapjes te plannen, een keer samen eten, een borrel pakken etc. Met Vakantiehuis Jalon wil ik een plek creëren waar mensen zich prettig voelen, zich kunnen ontspannen, kunnen genieten van elkaar en van de geneugten van het Spaanse leven. Bij aankomst staat er een hapje en een drankje klaar zodat we kunnen proosten op een geslaagde vakantie. Gasten kunnen alles aan me vragen, ik denk en zoek graag met ze mee naar de antwoorden: bv. als de gasten met kinderen eventueel een dag/avond alleen weg zouden willen, dan is de mogelijk tot oppas bespreekbaar. Ik voel me dan ook meer gastvrouw dan eigenaar. Daarnaast is het vakantiehuis is zo ingericht dat ik er zelf zo zou kunnen wonen, dus MI CASA ES TU CASA!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met DosCortados.

Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: Casa El Naranjo
Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: Hacienda Guaro Viejo
Lees ook:Overnachten bij Nederlanders: La Casita Valldenrubi
Lees ook:Overnachten bij Vlamingen: Chambres d’hôtes Lasnavillasmm
Lees ook:Overnachten bij Vlamingen: Casa las Yeseras

3 reacties op “Overnachten bij Nederlanders: Vakantiehuis Jalón

  1. Irka Stachiw

    Klinkt perfect voor mijn ambities voor maart 2012. Is er een website?
    Maw hoe maak ik contact?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.