Clásico no. 2: Copa del Rey

Na een veelbesproken eerste clásico is het morgen alweer tijd voor de tweede: FC Barcelona en Real Madrid spelen in het stadion van Valencia de final van de Copa del Rey. Want terwijl er in Spanje nog flink na-gediscussieerd wordt over de penalty van Ronaldo en de bal die Messi het publiek inschoot, moeten de clubs verder en schuiven hun beste spelers naar voren. Opvallend is dat Puyol mee zal spelen want tijdens de Liga wedstrijd van afgelopen zaterdag ging hij met een blessure van het veld.

Verder roepen Madrid supporters op het stadion morgen zoveel mogelijk rood-geel te kleuren, en de Spaanse vlag goed te laten wapperen. Dit als reactie op de finale van de Copa del Rey in 2009, waar tijdens het spelen van het volkslied van Spanje er een hevig gefluit opsteeg uit het stadion. Dit gefluit kwam van separatisten, supporters van de finalsten Barcelona en Bilbao die zo duidelijk wilden maken dat ze vooral niét bij Spanje willen horen.

De trainers van beide topclubs hebben vandaag hun selectie vandaag bekend gemaakt.

Mourinho neemt de volgende spelers mee naar Valencia: Casillas, Carvalho, Pepe, Ramos, Adebayor, Ronaldo, Kaká, Benzema, Granero, Marcelo, Adán, Xabi, Arbeloa, Garay, Higuaín, Di María, Ozil, Khedira y Dudek.

De selectie van Guardiola ziet er als volgt uit: Valdés, Pinto, Alves, Mascherano, Piqué, Puyol, Xavi, Villa, Iniesta, Messi, Jeffren, Keita, Sergio, Pedro, Milito, Maxwell, Afellay, Adriano, Fontàs y Thiago.

Lees ook:Real Madrid koopt voorlopig niet meer
Lees ook:Real Madrid of FC Barcelona?
Lees ook:Copa del Rey: FC Barcelona-Real Madrid
Lees ook:De laatste, clásico nummer 4
Lees ook:EK: Bijnamen op het veld

Eén reactie op “Clásico no. 2: Copa del Rey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.