Del Bosque en Xavi: Spanje heeft WK gewonnen zonder doping

De Spaanse sportarts Eufemiano Fuentes, heeft in de krant El Mundo een bijzondere uitspraak gedaan: ‘Als ik zou gaan praten, zou Spanje zowel de Europacup als de WK titel moeten inleveren.’ Hij doelde hiermee op dat de Spaanse voetballers doping zouden hebben gebruikt.

Trainer van het Spaanse elftal Del Bosque en middenvelder Xavi hebben meteen ontkent en gereageerd met het bericht dat de voetballers zonder doping de titels hebben binnengesleept. Del Bosque zei in zijn ruim veertig jarige carrière nog nooit iets verdachts te hebben gezien.

De krant El Mundo quote Fuentes op basis van informatie van een onbekende bron uit de tijd dat Fuentes vastzat voor een dopingschandaal. Het gaat om een jongen ‘van de straat’ die met Fuentes praatte in de gevangenis. Eerder insinueerde Cristina Pérez, de moeder van de kinderen van de arts, dat wanneer zij haar mond opendoet, dat grote gevolgen heeft voor de sportwereld en dus ook het voetbal.

In 2006 werd Fuentes voor het eerst opgepakt in verband met doping bij een wielerploeg en op dit moment lopen nog tal van onderzoeken naar de sportarts.

Lees ook:Fuentes ontkent uitspraken dopinggebruik Spaans elftal
Lees ook:Spanje dopingparadijs?
Lees ook:Del Bosque geridderd door de Juan Carlos
Lees ook:Priester biedt seksuele diensten aan op internet
Lees ook:Spaanse voetballers ontvangen 550.000 euro bij wereldtitel

Eén reactie op “Del Bosque en Xavi: Spanje heeft WK gewonnen zonder doping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.