Messi twee weken uit de running

Leo Messi liep zondag een enkelblessure op in de uitwedstrijd tegen Atletico Madrid  (2-1). De Argentijnse sterspeler van FC Barcelona raakte gewond door een felle trap van zijn Tsjechische tegenspeler Ujfalusi.

Messi werd in de slotminuut van de wedstrijd op een brancard het veld afgedragen na een ernstige overtreding van de Tjech Tomasz Ujfalusi. De FC Barcelona speler ging maandagmiddag ter controle naar het ziekenhuis. Hij werd bijgestaan door FC Barcelona dokter Ricard Pruna en trainer Janjo Brau. Uit medisch onderzoek blijkt dat de Argentijn niets heeft gebroken, maar wel last heeft van intern opgerekt en gescheurd spierweefsel. Hij is hierdoor twee weken uitgeschakeld.

Atletico Madrid speler Tomasz Ujfalusi kreeg zondag een rode kaart voor de overtreding. Hij heeft na afloop van de wedstrijd direct zijn excuses aan Messi aangeboden en vervolgens nogmaals publiekelijk zijn excuses aangeboden voor zijn misstap.
Het officiële wedstrijd comité komt vandaag om 16.00 uur bijeen voor een strafmaatregel tegen Atlético Madrid speler Ujfalusi en onderzoekt of zijn felle trap gevaarlijk spel is of dat er sprake was van gewelddadige opzet. De straf voor de Tsjech kan oplopen van minimaal een wedstrijd tot maximaal twaalf.

De aankomende twee Liga wedstrijden zal FC Barcelona het zonder Leo Messi moeten stellen.

Lees ook:Sanctie Ujfalusi: twee wedstrijden op de bank
Lees ook:Record: Messi scoort voor de 50e keer dit seizoen
Lees ook:FC Barcelona wint 1e divisie wedstrijd overtuigend van Sevilla (5-0)
Lees ook:Leo Messi: beste voetbalspeler ter wereld
Lees ook:‘Messi beste speler ooit bij Barcelona’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.