Spaanse stad Vitoria dit jaar Groene Hoofdstad van Europa

De Baskische stad Vitoria-Gasteiz is uitgeroepen tot Groene Hoofdstad van Europa in 2012 door de Europese Commissie. Naar aanleiding van die onderscheiding heeft de stad een groot aantal activiteiten bedacht die in de loop van het jaar zullen plaatsvinden en waaraan zowel locals als toeristen kunnen deelnemen. Waarom Vitoria gekozen werd tot Groen Hoofdstad? Het is de Spaanse stad met de meeste bomen en vierkante meters tuin per inwoner, 46 vierkante meter per persoon. Daarnaast verdient de stad de onderscheiding voor de duurzaamheid als het gaat om de waterconsumptie, de luchtkwaliteit, de vuilverwerking en energiebesparing. Verder beschikt de stad over een goed openbaar vervoersnetwerk en veel fietspaden.

Lees ook:Duurste en goedkoopste aangeboden woning in Spanje
Lees ook:Naar het strand in Madrid
Lees ook:Stadsstrand in Madrid
Lees ook:Naar het strand…in Madrid
Lees ook:Kerststal of chocoladebuffet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.