Emigreren tips&tricks

Menigeen droomt ervan om onder de Spaanse zon opnieuw te beginnen. Spanje.blog.nl laat alle alle facetten van emigratie naar Spanje de revue passeren. Hoe krijg ik zo snel mogelijk de taal onder de knie? Mag ik in Spanje gewoon aan het werk? Welke obstakels kunnen op mijn pad komen en hoe zijn ze te overkomen? Deze week aandacht voor de emigratiedag van Het Roer Om. Spanje is nog steeds onverminderd populair als emigratieland. Volgens de Emigratiemonitor februari 2008 kiest maar liefst 17% van alle Nederlanders die willen emigreren voor Spanje als nieuwe thuisland. Ondanks het vervagen van de landsgrenzen, blijft een goede voorbereiding cruciaal voor een succesvolle emigratie. Daarom organiseert Het Roer Om op 29 maart 2009 voor de zevende keer de Emigratiedag in De Rotonde te Geldermalsen. Dit is dé voorlichtingsbijeenkomst voor iedereen die wil emigreren naar Spanje. 
Onder de almaar groter wordende groep toekomstige emigranten bestaat er veel behoefte aan betrouwbare antwoorden van deskundigen op hun emigratievragen. Ook hoort deze groep graag de ervaringen van Nederlandstaligen die al in Spanje wonen en komt men in contact met anderen die ook willen gaan emigreren.
Tijdens de Emigratiedag Spanje staan de vragen van de bezoekers centraal. Een uitgebreid team van specialisten is aanwezig om betrouwbare informatie te geven over belangrijke onderwerpen als gezondheidszorg, onderwijs, onroerend goed, verzekeringen en vele andere aspecten. Bovendien worden er diverse lezingen gehouden en delen Nederlandstaligen die reeds in Spanje wonen, graag hun ervaringen met de bezoekers. In het landelijke Emigratiecafé ontmoet de bezoeker andere toekomstige emigranten om mee kennis te maken en kennis te delen. Dit alles uiteraard in Spaanse stijl!
De bezoeker kan informatie verzamelen, vragen stellen, ideeën opdoen, ervaringen uitwisselen, contacten leggen, literatuur aanschaffen of een of meer lezingen bijwonen. Na afloop ontvangen alle bezoekers een compleet infopakket. 

Kortom: de emigratiedag informeert en inspireert!

De Rotonde
Panweg 1
4157 PB ENSPIJK – GELDERMALSEN

Zondag 29 maart 11.00-17.00 uur 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.emigratiedag.nl. Om het persoonlijke karakter van de bijeenkomsten te garanderen, is er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.  

De organisatie van deze Emigratiedag is in handen van Robbert Roijter van Het Roer Om. Begin 2005 verhuisde hij zelf naar Spanje en sindsdien informeert hij, met behulp van een team van specialisten en een panel van ervaringsdeskundigen, andere Nederlandstaligen die willen emigreren.

Lees ook:Emigreren naar Spanje? Begin op de emigratiedag!
Lees ook:Emigratiedag Spanje
Lees ook:Emigreren tips&tricks
Lees ook:Emigratiedag voor Nederlanders die in Spanje willen wonen
Lees ook:Emigreren Tips&Tricks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.