Opvallende baan: één dag Superfan Björk

´s morgens aan het ontbijt begint het al. Crisisnieuws. De hele dag door word je er in Spanje aan blootgesteld. Het werk ligt momenteel hier niet voor het oprapen. Vooral de Spaanse jongeren worden erdoor getroffen. Toch biedt de krapte op de arbeidsmarkt ook ruimte voor creatieve oplossingen. Een dag werken als superfan van Björk bijvoorbeeld.

Gratis naar het concert van Björk. Wie wil dat nu niet? De enige drie vereisten: superfan zijn van Björk, een actief account op Facebook en Twitter hebben met minimaal 300 vrienden en volgers en werkloos zijn. Dat biedt het bedrijf Cidade da Cultura de Galicia in Santiago de Compostela aan. Degene die het meeste weet over Björk mag gratis naar het concert op 22 juni. Het is wel de bedoeling dat er gewerkt wordt. De hele dag posten op Facebook en Twitter dus.

Journalisten hebben in Spanje te kampen met slechte werkomstandigheden. Veel journalisten protesteren, omdat ze niet langer gratis willen werken. Het trending topic op Twitter van de afgelopen dagen is dan ook #gratisnotrabajo.

Volgens de Spaanse Journalistenfederatie (FAPE) is deze vacature een regelrechte belediging voor werkzoekende journalisten met expertise. Veelal krijgen journalisten precaire contracten aangeboden, maar vaker nog worden ze geacht gratis te werken. Bovendien gaat het werk steeds vaker naar burgers zonder journalistieke opleiding, maar met een actief social media account.

Lees ook:Hoe zit het met de pelgrimspas en compostela?
Lees ook:De week van Santiago de Compostela op Spanje.blog.nl
Lees ook:Spaanse regering twittert
Lees ook:Uit de boekenkast: Waar de regen kunst is
Lees ook:Spanjaarden netwerken ook online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.