Mogelijke boete voor roken tijdens Theatervoorstelling

Het rookverbod wordt in Spanje heel serieus genomen. Zo serieus zelfs dat er een rel is ontstaan, nadat een acteur tijdens de opening van de hippie musical ´Hair, Love & Rock Musical´op het podium een nepsigaret aanstak. De openingsvoorstelling vond onlangs plaats in het Apolo Theater in Barcelona. Een toeschouwer diende na de voorstelling een klacht in, omdat er op het podium gerookt werd, terwijl roken in openbare ruimtes sinds 2 januari 2011 strikt verboden is.

In eerste instantie reageerden de artiesten laconiek op de klacht. Ze besloten door te gaan met het opsteken van de sigaretten, omdat de sigaretten geen tabak maar kruiden bevatten, zoals basilicum. Pas nadat het theatergezelschap werd ingelicht over een mogelijke boete van tussen de 601 en 10.000 euro voor de overtreding van de anti-tabakswet, naar aanleiding van de klacht van de bezoeker, namen ze contact op met APSB, de lokale gezondheidsinstantie in Barcelona.

Zelfs voor creatieve doeleinden wordt geen uitzondering gemaakt. Volgens Minister van Gezondheid, Sociale politiek en gelijke behandeling Leire Pajín, zijn theatermakers namelijk creatief genoeg om met andere oplossingen te komen.

De producer van de musical, Roger Peña, zegt zich beknopt te voelen in zijn artistieke vrijheid. Bovendien wordt hij door collega´s van Hair in Los Angeles, New York en Londen uitgelachen vanwege het ´accident´ met de nepsigaret.

Lees ook:Spaanse musical over Anne Frank
Lees ook:Schokkende foto’s op sigarettenverpakking
Lees ook:Anne Frank betaalde de huur niet
Lees ook:Afname abortus in Spanje
Lees ook:Musical Maria Nuñez

Eén reactie op “Mogelijke boete voor roken tijdens Theatervoorstelling

  1. Stoppen met roken gevolgen

    Ik vind het goed dat er geen onderscheid gemaakt word in waar mensen nu eigenlijk roken. Ik vind het echter wel flauw dat ze die nep sigaretten ook deden verbieden! Slaat eigenlijk nergens op want het niet roken verbod is bedoeld om niet rokers te beschermen en van deze rooklucht lopen ze echt geen schade op!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.