Verkiezingsstrijd Catalunya: seks, afscheiding, humor en dierenleed

Aanstaande zondag (28N) kiezen de Catalanen voor een nieuwe regering. De verkiezingsstrijd in Catalunya is dan ook in alle hevigheid losgebroken, zoals blijkt uit eerdere berichten op dit blog. Een groot wapen in de strijd om kiezers te trekken is seks. Toch is er meer. Ook humor en dierenleed komen eraan te pas. Om nog maar niet te spreken van het rijtje verkiezingsspots, waar menig realitysoap bij verbleekt.

Afscheiding roepen de linkse partij Esquerra (ERS) (Joan Puidcercós), de Katholieke partij Ciu (Arthur Mas) en Solidaridat Catalana (ex-president FC Barcelona Laporta). Ook de linkse ecologische partij (ICV) (Joan Herrera) kiest voor een onafhankelijk Catalunya, met daarnaast veel aandacht voor het milieu. Terwijl de Ciutadans (C´s) Catalanen opdraagt tot rebellie tegen de onafhankelijkheid, garandeert de socialistische partij (PSC) (President Catalunya Montilla) vooruitgang. De rechtse partij Partido Popular (PP) ziet werk creëren als haar prioriteit en het rechtse plataforma (PXC) (gemeente Vic) wil Catalanen voortrekken en immigranten naar huis sturen. Dat is in het kort de keuze waar de Catalanen zondag voor staan. Maar er is meer!

Een groep Catalanen heeft de handen ineen geslagen om een volkomen humoristische politieke partij CORI op te richten. En als dan toch alles mag dit jaar, waarom dan geen dierenpartij? PACMA bijvoorbeeld. Kan eindelijk dat dierenleed in Spanje eens stevig worden aangepakt? Een ding is duidelijk: de politici gooien in ieder geval alles in de strijd. Nu de kiezers nog! Ze lijken voor alsnog weinig geïnteresseerd in het propagandacircus. Wij van Spanjeblog zijn benieuwd wat het gaat worden zondag 28N. Saai is het in ieder geval NU al niet!

Lees ook:De dag vóór de verkiezingen: een dag voor reflectie
Lees ook:Naakt in de strijd bij verkiezingen Catalunya
Lees ook:Detectives bij Barca
Lees ook:Madrid verbiedt racistische manifestatie
Lees ook:Spaanse oud-premier Sotelo dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.