Economische crisis veroorzaakt opbloei thuisteelt marihuana

In de afgelopen maand oktober heeft de Spaanse politie meer dan 12 arrestaties gehouden van mensen die marihuana aan huis kweken. Volgens antidrug experts is de thuisteelt van marihuana in Spanje in volle bloei en wordt deze voornamelijk veroorzaakt door de economische crisis.

In het dorpje Begués (Barcelona) werden vorige maand 500 planten in beslag genomen, in Valdeaveruelo (Guadalajara) zo´n 803. De absolute topvangst werd behaald in de gemeente Chiva in Alicante. Daar zijn rond de 9.000 planten geconfisqueerd. De thuisteelt van marijuana in Chiva gaat daarmee de geschiedenis in als grootste marihuana laboratorium van Europa.

Volgens de Spaanse politie is iedere (met name) man tot zestig jaar een potentiële drugkweker. Toch zijn het vaak buitenlanders die het initiatief nemen tot deze illegale bezigheden. Volgens de politie zoeken drugstelers juist de anonimiteit binnen kleine Spaanse gemeentes op.

De marihuana wordt vooral geteeld om het eigen gebruik te financieren en wat extra inkomsten te verdienen. De drug wordt meestal verkocht aan vrienden en bekenden. Het marihuana gebruik is de afgelopen maand met ruim 30% toegenomen.

Half oktober werden in de provincie Alicante reeds twee Nederlanders en vier Spanjaarden opgepakt vanwege de drugteelt. Zij bleken verantwoordelijk voor de grootste plantageteelt in Spanje en verspreiden de drug vooral in Benidorm en de provincie Alicante.

Lees ook:Costa Blanca houdt hoofd boven water
Lees ook:Alicante telt de meeste buitenlanders
Lees ook:ETA-opslagplaats ontdekt bij Benidorm
Lees ook:Paardentherapie voor slachtoffers huiselijk geweld
Lees ook:Wetten en regels rond cannabis in Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.