Werkloosheid in Spanje daalt opnieuw

De werkloosheid in Spanje is in de maand juli met 1,85 procent afgenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat is de vierde maandelijkse afname op rij en de grootste daling sinds 1998.

Dat heeft de Spaanse overheid afgelopen dinsdag bekendgemaakt. De afname komt vooral doordat meer Spanjaarden door het drukke toeristenseizoen werk vonden. Het aantal werklozen nam in juli af met 20.794. Vergeleken met juli vorig jaar is echter nog sprake van een toename met 10,3 procent. Het werkloosheidspercentage in het land blijft nog altijd het hoogste van Europa. Ongeveer 20 procent van de beroepsbevolking heeft geen betaalde baan.

Verwacht wordt dat een aantal van de werklozen die afgelopen maand werk vonden na de zomer hun baan weer kwijtraken, omdat een deel van de banen die erbijkwamen seizoenswerk betreft in de toeristische sector. Toch zijn de vooruitzichten hoopvol. Uit de cijfers blijkt dat de industrie de sector is waarin de werkloosheid relatief met het hoogste percentage daalde, 2,64 procent en die branche is niet seizoensgebonden.

Lees ook:Dalende werkloosheidscijfers
Lees ook:Werkloosheid december gedaald
Lees ook:Werkloosheid daalt tot onder 4 miljoen
Lees ook:Werkloosheid NL daalt fors, Spanje een beetje
Lees ook:Werkloosheid van bijna 19 procent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.