Fietsen steeds populairder in Valencia

Fietsen in MadridFietsers in Valencia mogen geen gebruik maken van de stoep en openbare tuinen als er geen sprake is van een fietspad. Ze moeten net als het gemotoriseerde verkeer gewoon de stoep op.

Dat wordt bepaald in de nieuwe gemeentelijke verordening voor het verkeer in de stad. In navolging van Barcelona zag ook Valencia het aantal fietsers in de stad de afgelopen jaren flink groeien. Enerzijds nam het aantal buitenlandse studenten dat de fiets gebruikt, met name Noord-Europese studenten, toe en anderzijds wint de fiets ook onder de Spanjaarden aan populariteit als vervoersmiddel. En omdat fietsers voorheen eigenlijk niet aan regels gebonden waren in de stad, werd het tijd voor het stadsbestuur om regels in de voeren. De regelgeving die enkele jaren geleden in Barcelona werd ingevoerd, vormt daarbij een leidraad.

Fietsers mogen gebruik maken van voetgangersgebieden mits deze minstens over een vrije strook van drie meter breedte beschikken. In de avonduren zijn ze verplicht om verlichting of reflectoren te gebruiken, zodat andere weggebruikers de fietsers kunnen waarnemen.

Het aantal plekken waar fietsen kunnen worden achtergelaten in de stad, moet de komende tijd verder uitbreiden. Vooralsnog mogen gebruikers hun fietsen vastzetten aan elementen van het stedelijk landschap, zoals lantaarnpalen, mits er geen vrije plekken zijn in de fietsenstallingen en deze elementen niet beschadigd raken.

Lees ook:Gratis fietsen voor studenten
Lees ook:Leenfiets bereikt Benidorm
Lees ook:Naaktfietsen in Madrid
Lees ook:Alicante in het teken van fietsen
Lees ook:Heel Spanje ‘op fietse’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.