Elke zondag autovrije zondag

AlicanteEen deel van de wegen in de stad Alicante wordt vanaf volgend jaar elke zondag afgesloten voor verkeer. Het is de bedoeling dat inwoners hiervan gebruik maken door buitensporten te beoefenen.

Tussen Plaza de Galicia en het uitzichtpunt van de Avenida de Vilajoyosa, een traject van ongeveer 4,5 kilometer, mogen vanaf 17 januari op zondagochtend geen auto’s, scooters of andere gemotoriseerde voertuigen meer rijden. De gemeente Alicante heeft vorige week aangekondigd dat de inwoners van de stad de autovrije straten langs de kust mogen gebruiken om te fietsen, skeeleren of te wandelen. De straten zijn van negen tot half twee afgesloten voor verkeer.

Het initiatief ‘Ciclovía’ is het eerste in zijn soort in Spanje, maar is in verschillende Latijns-Amerikaanse landen al jaren succesvol. Volgens burgemeester Sonia Castedo zal het project ertoe bijdragen dat Alicante zich verder ontwikkelt als ‘duurzame stad’. Met het initiatief hoopt de gemeente dat de burgers massaal bewuster zullen worden van het belang van energiebesparing en de vermindering van CO2-uitstoot in de atmosfeer.

Lees ook:La Sagrada Familia verboden voor toeristenbus
Lees ook:Latin Kings in Spanje
Lees ook:Nieuwste nummer España & Más weer in de winkel
Lees ook:Binnenstad Benidorm wordt autovrij
Lees ook:Leenfiets bereikt Benidorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.