Amsterdamse woningstichting bouwt huurwoningen in Altea

Binnenkort hoef je niet meer 'gewoon' in de Jordaan of de Watergraafsmeer te gaan wonen als je je inschrijft bij de Amsterdamse woningstichting Rochdale. Deze organisatie is namelijk van plan huurwoningen aan te bieden in Altea aan de Costa Blanca. Rochdale gaat samen met projectontwikkelaar United Momentum Group een complex bouwen met 120 betaalbare woningen. Zo hoopt de woningstichting tegemoet te komen aan de wens van steeds meer mensen om zich permanent in Spanje te vestigen, maar daar niet de financiële middelen voor hebben.

Rochdale verwacht met dit project ruimte te creëren op de Amsterdamse huurmarkt, doordat zogenaamde 'scheefwoners', huurders met een hoger inkomen die nog steeds in een sociale huurwoning wonen, verleidt moeten worden deze woning te verlaten. Deze kan daarna dan weer bewoond worden door de juiste doelgroep.
Volgens Rochdale zijn de woningen in eerste instantie bedoeld voor actieve senioren die opzoek zijn naar zonniger oorden, maar ook andere geïnteresseerden zegen ze niet uit te sluiten. Met het ontwerp van het complex wordt echter wel voornamelijk rekening gehouden met de wensen van senioren.

In 2010 moeten de woningen klaar zijn.  

Lees ook:Zorghotels in Spanje
Lees ook:Bijna 1,2 miljoen leegstaande woningen in Spanje
Lees ook:Appartementencomplex voor gays
Lees ook:Achtergrond: Problemen voor Nederlands resort
Lees ook:Modernistisch ziekenhuis in Barcelona opnieuw open voor publiek

Eén reactie op “Amsterdamse woningstichting bouwt huurwoningen in Altea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.