Warmte blijft nog wel even aanhouden

De warmte van de afgelopen dagen blijft voorlopig nog wel even aanhouden en kan zelfs nog oplopen. Een warme luchtstroom vanuit Afrika brengt een ware hittegolf met zich mee. Momenteel staan vijf Spaanse provincies al op een oranje hittewaarschuwing. Verwacht wordt dat in Toledo, Ciudad Real, Jaén, Córdoba en Sevilla de temperaturen gaan oplopen tot meer dan veertig graden celcius. Hier moet vooral worden opgepast met kinderen en ouderen.

Vierentwintig andere provincies, waaronder een aantal in het midden van het land en het grootste deel van het zuiden en van Catalonië, staan op een gele waarschuwing. Verwacht wordt dat dit nog tenminste tot donderdag zo zal blijven.

Het Ministerie van Gezondheid heeft vorige week al een grote campagne gestart met onder andere posters en reclamespotjes, om mensen te wijzen op verstandig 'hittegedrag'. Er wordt aangeraden veel water te drinken, licht te eten, goede bescherming tegen de zon te gebruiken en tijdens de heetste uren van de dag de rolluiken voor de ramen te laten zitten.

Lees ook:Hitte in Spanje
Lees ook:I need Spain
Lees ook:Verkiezingscampagne officieel begonnen
Lees ook:Catalonië wil af van Spaanse provincies
Lees ook:Rajoy bezuinigt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.