Kinderen behandeld voor gsm-verslaving

Kinderen zijn steeds jonger als ze hun eerste mobieltje krijgen, maar dat blijkt niet altijd zonder gevaar te zijn. Dat blijkt uit onderstaand bericht over twee jonge Spaanse tieners die vanwege een gsm-verslaving in een speciale kliniek moesten worden opgenomen.

Twee kinderen van 12 en 13 jaar oud zijn opgenomen in een gespecialiseerd centrum in het Spaanse Lleida omdat ze verslaafd zijn aan hun gsm. Dat zegt een verantwoordelijke van het centrum zaterdag in de krant El Mundo.

'Ze zijn naar hier gekomen omdat ze verslaafd waren aan de internettoepassing ’Messenger’, maar we hebben vastgesteld dat ze ook verslaafd zijn aan hun gsm', zegt Maite Utgés, directrice van het centrum voor kinderpsychiatrie in Lleida.

De twee kinderen hadden hun gsm al anderhalf jaar en gebruikten het toestel onophoudelijk, zonder controle van de ouders. Dit leidde tot slechte schoolprestaties. De behandeling van de twee jonge patiënten zal nog minstens twee jaar duren, menen experts, omdat het niet makkelijk is om van een dergelijke gewoonte af te stappen voor kinderen die gemiddeld vijf à zes uur per dag met hun gsm bezig zijn.

Het centrum in Lleida behandelt in totaal 20 kinderen en jongeren met een internetverslaving, schrijft El Mundo.Het Spaanse agentschap tegen drugs en verslaving schat dat ongeveer 10 procent van de adolescenten in Madrid verslaafd is aan hun gsm of aan het internet. Jonge Spanjaarden krijgen hun eerste gsm gemiddeld tussen hun 12 en 14 jaar. Experts raden aan om geen gsm te kopen voor kinderen jonger dan 16 jaar, aldus El Mundo.

(bron: Nieuwsblad.be) 

Lees ook:Indirecte belastingen in Spanje omhoog
Lees ook:Geboortecijfer 2009 gedaald
Lees ook:Slapeloze nachten
Lees ook:Gemeentecreditcard voor gayclubs: 50.000 euro
Lees ook:Vuurwerk ook voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.