Spannende avond voor Spaanse film

Voor wie van Spaanse en Spaanstalige films houdt is vanavond een belangrijke avond: de belangrijkste filmprijs van Spanje, de Goya, wordt uitgereikt door de De Spaanse Academie voor de Wetenschap der Kunsten en Cinematografie. In totaal zijn er 28 categorieën en de film El Orfanato wordt aangewezen als de grote kanshebber op de belangrijkste en meeste prijzen. Wie een Goya wint ontvangt een bronzen borstbeeldje van kunstenaar Francisco Goya. De Goya werd in 1987 ingesteld omdat er behoefte was aan een Spaanse filmprijs in de stijl van de Franse César. Sindsdien wordt de prijs aan het begin van elk jaar uitgereikt en is vooral bedoeld voor Spaanse en Spaanstalige produkties. De prijs wordt altijd uitgereikt in Madrid, met uitzonderling van de prijsuitreiking in 2000, die plaatsvond in Barcelona.

Lees ook:Expo: Goya in Oorlogtijden
Lees ook:Politici verliezen greep op Premio Cervantes
Lees ook:Goya-uitreiking voor de beste Spaanse films
Lees ook:Uitreiking Goya’s, de Spaanse filmpprijzen
Lees ook:Help, waar is mijn Goya gebleven?

Eén reactie op “Spannende avond voor Spaanse film

  1. elswittem

    Hoi iedereen, 

    Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondsurfen, ben voorheen nog op dit board geweest en nu kon ik niet meer aanmelden omdat ik mijn oud paswoord en inlognaam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

    Ik dacht ik stel me even terug voor

    Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldgebrek na het overlijden van mijn man. Ik heb een gehandicapte dochter van 7 jaar dus alle tips zijn welkom!

    Groetjes,

    Els Wittem

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.