Meerderheid starters redt het niet zonder ouders

Terwijl in Noord-Europa jongeren al op jonge leeftijd zelfstandig zijn, huizen huren en zelfs huizen kopen is de situatie in Spanje totaal anders. Uit een rapport over de sociale situatie in het land blijkt dat maar liefst 57 procent van leeftijdsgroep tussen de 26 en 35 jaar volgens de moderne maatstaf arm zou zijn, wanneer deze groep volledig zelfstandig zou wonen en zonder hulp van ouders zou moeten rondkomen. Momenteel woont 36% procent van de Spanjaarden in deze leeftijdsgroep nog bij hun ouders. Niet omdat het zo comfortabel is of omdat ze geen geschikte huwelijkspartner hebben gevonden, maar gewoon omdat het betaalbaar is. De roep om hervormingen is groot.Het is aan de politiek om deze situatie te veranderen. In de rest van Europa is het armoedecijfer het grootst bij een jongere leeftijdsgroep, tussen de 16 en 25 jaar. Een normale leeftijd: de tijd dat jongeren onafhankelijk worden en studeren. In Spanje komt die armoede pas, als ze na enige tijd op de arbeidsmarkt zelfstandig willen wonen.


Lees ook:Maar liefst 58% Spanjaarden leeft van duizend euro
Lees ook:Reality zet uw kinderen uit huis
Lees ook:Eén op drie Spaanse kinderen lijdt aan overgewicht
Lees ook:Alcoholgebruik onder tieners neemt toe
Lees ook:Verhuizen naar Spanje? Geniet nu, maar ook later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.