Meer dan 150 doden na ramp op Barajas

Er is een dag verstreken sinds Spanair vlucht JKK 5022 verongelukte op het Madrileense vliegveld Barajas. Aan boord waren 162 passagiers, waarvan 2 baby's en 20 kinderen tussen de 2 en 12 jaar. De cabin crew, afkomstig uit Madrid en Las Palmas, bestond uit zes personen en daarnaast vlogen er nog 4 stewardessen uit Barcelona mee, die voor het werk op Gran Canaria moesten zijn. Aan boord waren ook enkele personen uit Frankrijk, Duitsland, Zweden, Italië en Bulgarije. Het officiële dodental is opgelopen naar 153, waaronder complete families, kinderen en baby's. 19 mensen hebben de ramp overleefd, maar verschillenden van hen verkeren nog in levensgevaar.

Laat gisteravond werden de laatste lichamen geborgen en kon het identificatieproces door de families beginnen. De identificering is in veel gevallen erg moeilijk, omdat de lichamen erg verbrand zijn. Naar verwachting zullen binnen 48 uur alle slachtoffers bekend zijn.

Voor de nabestaanden van de slachtoffers is een groot netwerk van psychologen en begeleiders van het Rode Kruis opgezet. Minister president Zapatero brengt vandaag een bezoek aan verschillende overlevenden van de ramp.

Lees ook:Drie dagen van nationale rouw afgekondigd
Lees ook:Miniserie over grootste Spaanse vliegramp in afgelopen decennia
Lees ook:De verdwenen kinderen van Spanje
Lees ook:Vliegtuigcrash in Madrid – vervolg
Lees ook:Ouders eisen onderzoek naar babyroof tijdens Franco periode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.