Ouders eisen onderzoek naar babyroof tijdens Franco periode

Meer dan 200 mensen hebben het Openbaar Ministerie van Spanje gevraagd om een onderzoek te starten naar 261 baby’s die verdwenen tijdens het regime van Franco. De stichting van de getroffen ouders, Anadir, heeft verklaringen en aanklachten verzameld en dringt nu aan op een onderzoek. De stichting zegt dat het mogelijk om duizenden baby’s gaat.

Deze babyroof begon rond 1950, moeders die net bevallen waren werden verteld dat hun kind was gestorven. Vervolgens werden de kinderen verkocht of naar kloosters gebracht. Baby’s stelen kwam vooral voor in de autonome gebieden, de meerderheid van de zaken die nu bij Anadir liggen zijn uit Madrid, maar er zijn ook veel gevallen bekend in Catalonië en Andalusië.

Lees ook:Moeder vindt dochter: eerste zaak van ‘babyroof’ opgelost
Lees ook:Bosnische bende die kinderen liet stelen opgepakt in Spanje
Lees ook:Nieuwsflits: Noodweer kost babyleven
Lees ook:10-jarig meisje baart kind
Lees ook:Boeken: De gestolen kinderen

0 reacties op “Ouders eisen onderzoek naar babyroof tijdens Franco periode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.