De Glamourtour van My Favourite Things

Of je Barcelona nu goed kent of niet, tijdens de Glamourtour van My Favourite Things zul je zeker weer wat nieuws ontdekken. Deze vier uur durende tocht onder begeleiding van gids Laia neemt je mee naar talloze design- en vintagewinkels en goede tapastenten. In tijden van crisis is het belangrijk om de aanbiedingen te kennen! Laia kent deze en neemt je op diva-achtige wijze mee naar de plekjes waar je jezelf even rijk voelt, terwijl het stiekem allemaal niet veel kost. Zo kwamen we met deze tour langs een designbanketbakker waar je voor €3 van een bijzonder nagerecht met een glas wijn kunt genieten. Daarna werden we naar een kaaszaakje gebracht en voor €2,90 kregen wij drie heerlijke kazen te proeven mét een glaasje wijn. Dit soort winkeltjes kom je normaal gesproken niet snel tegen, maar My Favourite Things kent deze plekken. Erg leuk om elke keer weer verwonderd te zijn, omdat je dit kleine straatje of dat ene winkeltje altijd over het hoofd hebt gezien.

Daarnaast bezoek je ook de super-de-luxe en exclusieve designwinkels en hotels. Bijvoorbeeld het Mandarin Hotel aan de dure straat Passeig de Gràcia. Wat veel mensen niet weten is dat niet louter hotelgasten hier een hapje en een drankje kunnen doen, maar ook ‘gewone’ voorbijgangers. In crisistijd is een dergelijk hotel voor veel mensen onbetaalbaar, maar wie toch wil genieten van de luxe, kan daar gewoon naar binnen hoppen voor een hapje, drankje of een spabehandeling. Dit is een nieuwe trend in Barcelona en My Favourite Things laat deze mogelijkheid zien in meerdere luxe hotels.

Voor toeristen is de Glamourtour dé manier om in de huid van glamoureus Barcelona te kruipen! Een grappig detail is dat de gids een actrice is, dat geeft de tour een extra tintje. Ze spreekt goed Engels, dus wees niet bang, want de taal zal geen barrière zijn!

Naast deze Glamourtour worden er ook andere originele tour georganiseerd. “Barcelona Through The Movies”, “Singing Barcelona” en de “Forgotten Neighbourhoods Tour”, om maar wat te noemen. Ook kun je op de website terecht voor bijzondere slaapplekken, workshops, kooklessen, flamencodansen en nog veel meer.

Tekst en foto’s: Sophie Schiphorst

Lees ook:Tapastour met fiets in Madrid
Lees ook:Proef Madrid met gastronomische gids
Lees ook:Sport: Tour de France in Barcelona en Catalonië
Lees ook:Cider drinken in Gijón
Lees ook:Vlamingen onder de Spaanse zon

0 reacties op “De Glamourtour van My Favourite Things

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.