Succesvolle Spaanse animatiefilm Chico & Rita nu in de bioscoop

Zeven jaar heeft het geduurd voordat de romantische animatiefilm ´Chico & Rita´ van filmmaker Fernando Trueba en grafisch designer Javier Mariscal eindelijk in de bioscoop verscheen.

http://www.youtube.com/watch?v=crEVrCaEvSo

Het resultaat mag er wezen: een aanstekelijke Latin Jazz film over een onmogelijke liefde tussen de casanova pianist Chico en de sensuele zangeres Rita. De romantische animatiefilm ging in Londen in première, werd vertoond op het filmfestival van Toronto en kreeg vervolgens een Goya-onderscheiding voor beste Spaanse animatiefilm.

De film speelt zich af in de roerende 50-er jaren in het Cubaanse Havanna. De knappe pianist Chico kan iedere vrouw krijgen. De womanizer wisselt sneller van vrouw dan van laken. Totdat hij Rita tegenkomt. De zangeres is niet alleen beeldschoon, maar heeft ook een onweerstaanbare stem. Hij wordt op slag verliefd, maar hun liefde blijkt al snel onmogelijk als Rita doorbreekt in New York en hij achterblijft in Cuba. Toch doen beide musici er alles aan om voor elkaar te blijven vechten. Zal het ze lukken?

Lees ook:Chico & Rita ook in boekvorm!
Lees ook:Planet 51: animatie op z’n Spaans
Lees ook:Isabel Coixet regisseert Amerikaanse film
Lees ook:Op het witte doek: Aventuras de Tadeo Jones
Lees ook:Nieuw in de bioscoop: nacidas para sufrir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.