Op het witte doek: Aventuras de Tadeo Jones

Vrijdag 31 Augustus is de Spaanse animatiefilm Aventuras de Tadeo Jones (2012) van de Spaanse filmregisseur Enrique Gato in première gegaan. De film is in ruim 30 landen te bezichtigen in zowel 2D als 3D. Vooral in China is de film populair.

De avontuurlijke animatiefilm- geïnspireerd op India Jones- gaat over het het leven van Tadeo Jones, een ´mislukte´ archeoloog die eindelijk geluk lijkt te hebben. Hij krijgt de mogelijkheid om voor een belangrijke expeditie af te reizen naar Peru. Daar dient hij de verloren stad MachuPichu terug te vinden. Tijdens zijn expeditie ontmoet hij de archeologe Sara, die samen met hem het avontuur aangaat. Als je van animatiefilms houdt, mag je deze film niet missen.

Volgens filmcritici doet de Spaanse animatiefilm qua kwaliteitsniveau niet onder aan Pixar (Walt Disney Animatie Productie). In de Verenigde Staten is de film echter nog niet beschikbaar voor het grote doek. Het is voor het eerst dat Gato een lange film produceert. De jonge cineast is vooral bekend als maker van videospellen en korte films, waarmee hij reeds veelvuldig in de prijzen viel. Hij maakte de film vooral om gezinnen met jonge kinderen massaal naar de bioscoop te laten gaan. Klik hier voor de Trailer.

Lees ook:Planet 51: animatie op z’n Spaans
Lees ook:Warner Bros maakt filmopname in Tenerife
Lees ook:De erotische dans van Penelope Cruz
Lees ook:Spaanse versie van ‘I Love It’
Lees ook:Mogelijke diskwalificatie voor Buried bij Oscars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.