De feesten van Pilar

Elke regio in Spanje kent haar eigen feest dat van oorsprong verweven is met het katholieke geloof. Dit weekend is het de beurt aan Zaragoza. Een mis speciaal voor kinderen, bloemen- en fruitoffers en een kerkelijke hoogmis met een afsluitende processie optocht. Dat kenmerken de feesten van de Pilar- de beschermheilige van Zaragoza- die vanaf dit weekend in Zaragoza en omgeving plaatsvinden.

De eigenlijke feestdag vindt a.s. dinsdag 12 oktober en valt tegelijkertijd met de nationale dag van Spanje. De traditie van Pilar wordt in Zaragoza sinds 10 oktober 1613 gevierd.

In de stad Zaragoza, de provincie Aragon en omgeving is het traditie kinderen ten minste een maal aan de maagd van Pilar te tonen. Dit dient te gebeuren vóór hun 7e levensjaar en in ieder geval voor de eerste communie.

Dit weekend hebben Spanjaarden een lang weekend vrij. Tot dinsdag wordt er niet tot nauwelijks gewerkt i.v.m. de viering van de heilige maagd Pilar en de nationale dag van Spanje. Woensdag wordt de normale werkdag weer hervat.

Mocht je willen gaan kijken, neem dan wel een paraplu mee. De komende dagen is het grijs en bewolkt en er wordt regen verwacht.

Lees ook:Dit weekend viert Zaragoza de ‘fiestas del Pilar’
Lees ook:Fiestas de Pilar in Zaragoza
Lees ook:Record aantal bezoekers bij de feesten van Pilar
Lees ook:Fiestas del Pilar en Zaragoza
Lees ook:Weekendtips: Cultuur happen in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.