Aznar in de lijst van meest waardeloze premiers aller tijden

PD*6236917Het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy heeft een een Top-5 gepubliceerd van slechtste presidenten. Of zoals het tijdschrift zelf schrijft:

Most ex-presidents and former prime ministers devote their lives to making a positive difference in the world, or at least fade away into obscurity. Here are five former leaders who have done neither.

Oud premier van Spanje José María Aznar behoort volgens het tijdschrift tot deze groep. Aznar (Partido Popular) was premier van 1996 tot 2004. Bij de aanslagen in Madrid op 11 maart wilde Aznar de schuld in de schoenen van de ETA schuiven, maar al snel werd duidelijk dat deze Baskische beweging niks te maken had met de aanslagen op de metrostations.

De islamitische fundamentalisten die wel verantwoordelijk waren voor de gruwelijkheden op 11 maart 2004, pleegden deze aanslagen als reactie op de Spaanse steun voor de oorlog in Irak. De betrokkenheid bij deze oorlog werd door een groot deel van Spanje afgekeurd, en na de aanslagen daalde de populariteit van premier Aznar tot onder het nulpunt.

In dat jaar, 2004, ging Aznar bij de verkiezingen roemloos ten onder en vertrok naar de Verenigde Staten om les te geven aan een universiteit. Gevlucht en maar beter zo, volgens veel Spanjaarden.

Lees ook:Video toont link tussen 11-M en Spaanse troepen in Irak
Lees ook:Obama ontvangt premier Zapatero in het Witte Huis
Lees ook:Burgemeester Madrid neemt afstand van PP-beweringen
Lees ook:Spanje veroordeelt moslimterroristen
Lees ook:Gente: Aznar en zijn erotische snor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.