Vrije Vogels in Barcelona – La Confitería

28852-la_confiteria_pvMaandag 21.00 uur – Een van de wijken die de beroemde Rambla omringt is de wijk Raval. In tegenstelling tot de wijken Borne en de Gotico is deze wijk niet erg toeristisch, maar het is een prima plek voor vermaak. Hoewel het vroeger een wijk die zo louche was dat de meeste mensen er niet durfden komen, kun je hier nu prima rondwandelen (maar zoals in heel Barcelona geldt: kijk wel uit voor je spullen!) Picasso kwam hier trouwens ook graag, en ging dan naar London bar, voor of na zijn bezoek aan de prostituees. De bar staat er nog steeds en is te vinden in de straat Nou de la Rambla 34 (metro Lijn2,& Lijn3 Paral·lel).

Een andere leuke plek om een drankje te doen is in La Confitería in de straat Carrer de Sant Pau 128 (Lijn 2 & Lijn 3 Paral·lel).  De bar is bijna altijd bomvol en er wordt nog volop gepaft (ook door de niet-rokers in de bar, als je begrijpt wat ik bedoel). Maar het is een aanrader vanwege het pand, dat vroeger toebehoorde aan een bakkerij. De oude kassa staat er nog. Ook hangt er leuke (en steeds weer nieuwe) kunst aan de muur. Veel te eten is er niet (je kunt wel wat olijven krijgen en chips op een bordje), maar de biertjes (geserveerd in een klein glaasje) smaken goed. Prijs per biertje: 2,50 euro.

Is het er vol dan kun je even terug lopen naar de Rambla de Raval waar je in het zonnetje kunt zitten en een drankje veel goedkoper is dan op de toeristische centrale Rambla (de Catalunya)

Wordt vervolgd…

Volg ons ook op twitter: http://twitter.com/hiekebarca en http://twitter.com/Anne_inBCN


Lees ook:Vrije Vogels Barcelona – Anti-Karaoke in Apolo-
Lees ook:Vrije vogels – Hostal Gat Xino -
Lees ook:Vrije Vogels in Barcelona – Sagrada Família
Lees ook:Vrije Vogels in Barcelona – Picasso herleeft in Barcelona -
Lees ook:Vrije vogels in Barcelona – El Born -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.