Vliegverkeer Canarische eilanden ontregeld

Door hevige stormen was er gisteren geen vliegverkeer van en naar de Canarische eilanden mogelijk. Alle vluc hten zijn geannuleerd waardoor zo’n negenduizend reizigers zijn gestrand. Nederlanders zijn niet getroffen. Vooral de eilanden La Palma, El Hierro en La Gomera hadden problemen. Daar was sinds zondag alleen nog zeer beperkt vliegverkeer mogelijk. De Spaanse regering heeft een weeralarm afgegeven voor alle Canarische eilanden. Er zijn windstoten tot 120 kilometer per uur.

Lees ook:Vliegbelasting Canarische Eilanden mogelijk omlaag
Lees ook:Arrestatie schokkende branden La Gomera
Lees ook:Dag van de Canarische Eilanden
Lees ook:Nederlandse website voor Canarisch nieuws
Lees ook:Geluiden van de Canarische Eilanden

Eén reactie op “Vliegverkeer Canarische eilanden ontregeld

  1. Tom Smulders

    Deze informatie is ten dele juist. De vliegvelden van de grote eilanden zoals Gran Canaria – Tenerife – Lanzarote – Fuerteventura waren gewoon open en zeker voor het internationale vliegverkeer. Door de carnavalsfestiviteiten op het eiland La Palma waren er vele passagiers van wie de vluchten werden geannuleerd doordat vooral de kleine propellervliegtuigen die op dat eiland en Gomera en Hierro niet konden landen of opstijgen van de start- en landingsbaan die vol de rukwinden van opzij kreeg.
    Passagiers van en naar Gran Canaria en Tenerife vanuit Europa hadden dus geen problemen.
    Tom Smulders voorzitter veiligheidscommissie Horecafederatie FEHT – Gran Canaria

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.