Loterijverkooppunten raken monopoliepositie kwijt

loteriaDe decembermaand staat weer voor de deur en dat betekent dat lange rijen wachtende mensen het straatbeeld bepalen bij de traditionele verkooppunten van de loterij. Maar dan zou in de toekomst weleens kunnen veranderen.

De regering wil de wet ten aanzien van de loterijverkoop in het land het komende jaar aanpassen. Het wetvoorstel werd vorige week goedgekeurd in het Spaanse congres. De belangrijkste verandering: ook niet-traditionele verkooppunten, zoals bijvoorbeeld een kiosk of een tabakswinkel, kunnen vanaf volgend jaar tiende loten verkopen. Tot ongenoegen van de traditionele loterijverkopers.

Een lot kopen voor El Gordo, de grootste Spaanse loterij die enkele dagen voor de kerst heel Spanje in zijn greep houdt, is geen eenvoudige taak. Sommige mensen staan wel twee uur in de rij voor het genummerde papiertje dat hen hoop moet geven of hun leven moet veranderen. Het aantal verkooppunten van loten in Spanje is beperkt en het percentage Spanjaarden dat een lot aanschaft voor El Gordo, of voor El Niño, de tweede grootste loterij van het jaar, die in januari plaatsvindt, is hoog. Maar volgend jaar is het misschien afgelopen met die lange rijen wachtende mensen, die jaar in jaar uit weer het begin van de feestmaand december aan lijken te kondigen. Dan kunnen mensen hun tiende loten ook bij de kiosk op de hoek krijgen, of althans een papiertje dat voor een tiende lot mag doorgaan. Het enige privilege dat de traditionele verkooppunten nog zullen hebben, is dat zij het traditionele lot mogen verkopen.

De regering wil de organisatie van de verkoop van loten met de wetswijziging verbeteren en de verkooppunten voorbereiden op de verkoop van andere gokspelen. Daarnaast wil de regering ook de verkoop van loten via internet stimuleren.

Lees ook:El Gordo, de vetste pot van Spanje!
Lees ook:De vetste pot van Spanje
Lees ook:Geluk bij de kerstloterij
Lees ook:Zo gaat dat in Sanje: lotnummers
Lees ook:770 miljoen euro prijzengeld verloot in Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.