Spanjaarden ontdekken afhaalmaaltijden

AfhaalmaaltijdHoewel Spanjaarden gewoonlijk hun maaltijden veelal buiten de deur nuttigen, heeft de economische crisis gezorgd voor aanpassingen in het eetpatroon. Afhaalmaaltijden blijken populairder dan ooit.

Spanjaarden hebben als gevolg van de crisis minder te besteden of houden de knip op de portemonnee. Dus eten zij minder buiten de deur. Maar wie tussen de middag in twee uur tijd op en neer naar huis moet om een maaltijd in elkaar te flansen, heeft nauwelijks tijd om die maaltijd vervolgens te nuttigen. En de Hollandse broodtrommel vinden de Spanjaarden maar niets. Bovendien draaien ze vaak lange dagen, komen ze laat thuis en hebben ze voor de late avondmaaltijd geen zin om lang in de keuken te staan. Afhaalmaaltijden blijken een goedlopend alternatief op een menu in een restaurant: snel, goedkoop en gemakkelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist nu in het hele land steeds meer afhaal- en bezorgdiensten opduiken.

Lees ook:Lunchmenuutjes: 204 euro per maand
Lees ook:Zo gaat dat in Spanje: etenstijd!
Lees ook:Zo gaat dat in Spanje: tupper(ware)cultuur
Lees ook:Hoe vaak gaan Spanjaarden vreemd?
Lees ook:Spanjaarden gelukkig ondanks de crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.