Virtueel stierenrennen

Ter promotie van het wereldberoemde stierenrennen in Pamploma bedacht de gemeente een virtuele versie van deze Spaanse traditie. Zo kun je achter je beeldscherm toch ervaren wat een encierro inhoudt. Het is in elk geval diervriendelijker.

Lees ook:Driedimensionaal het stierenrennen in Pamplona beleven
Lees ook:Slakkenrace op z’n Spaans
Lees ook:Van stierenrennen tot stierenmartelen
Lees ook:Om te neuken nu ook in liedjesvorm
Lees ook:Rennen met stieren in Spanje (filmpje)

2 reacties op “Virtueel stierenrennen

  1. Saskia Oskam

    Het zou fijn zijn als dit de echte stierenrennen zou vervangen, maar wij vrezen dat dit dierenleed juist nog meer bezocht wordt als mensen de video zien. En de toeristen die in de rest van het jaar Pamplona bezoeken worden misschien enthousiast en keren in juli terug… Wij snappen er niets van, ook omdat er veel teveel mensen op de stierenrennen afkomen, waardoor het alleen maar voller en gevaarlijker wordt.

    Aan de andere kant… misschien vernietigt het festival zichzelf juist daarom. De burgemeester zal het nooit afschaffen vanwege dierenleed.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Isabel Gonzalez

    Ja, een ander probleem is dat, na de stierenrennen, een deel van deze stieren wordt in de arena gemarteld en gedood tijdens een corrida. Misschien zouden we vragen dat de stierengevechten na de stierenloop afgeschaft wordt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.