Spanje 2008: hoogte- en dieptepunten

Het jaar zit er bijna op en daarom brengt Spanje.blog.nl de laatste dagen van 2008 de Spaanse hoogte- en dieptepunten.

Baila el Chiki Chiki
In het voorjaar van 2008 zingen de Spanjaarden uit volle borst het reggaetonnummer Baila el Chiki Chiki mee. De zanger van het nummer is Rodolfo Chikilicuatre, een Spaanse komiek gespeeld door David Fernández Ortiz. Chikilicuatre treedt voor het eerst op tijdens in het telvisieprogramma Buenafente en gastheer Andreu Buenafente is zo weg van het nummer, dat hij het instuurt voor de voorrondes van het Eurovisie Songfestival, die dit jaar online plaatsvinden. Chikilicuatre komt met zijn Baila el Chiki Chiki als favoriet uit de bus en het nummer is in één klap een hit in Spanje, maar het doet ook stof opwaaien. Serieuze media vragen zich af of het ´onzinnummer´ wel geschikt is voor het songfestival. Uiteindelijk komt Rodolfo Chikilicuatre in Belgrado niet verder dan een zestiende plaats.

Voor meer hoogte/dieptepunten klik hier.

Lees ook:Chiki chiki reggaeton dé hit voor deze zomer?
Lees ook:Dans de Chiki Chiki in Belgrado
Lees ook:Ludieke reggaeton tegen de regels Eurovisie
Lees ook:Op zoek naar dé zomerhit
Lees ook:Even voorstellen: Soraya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.