Spanje vakantieplanner 2008: Feria de Abril


www.villaverhuurspanje.nlOf je nu op zoek bent naar pitoreske vissersdorpjes, idyllische stranden, een spectaculair nachtleven, bruisende steden, culinaire geneugten, culturele hoogtepunten of een verblindende natuur: in Spanje kun je het vinden. Om het maximale te halen uit je vakantie onder de Spaanse zon brengt Spanje.blog.nl handige reistips én de absolute hoogtepunten voor 2008. Deze week: lentekriebels op de Feria de Abril in Sevilla.
 
Terwijl de temperaturen stijgen maakt Sevilla zich op voor het feest van het jaar. Wil je Andalusië in volle glorie aanschouwen bezoek de hoofdstad van het zuiden van Spanje dan tijdens de Feria de Abril (Aprilfeest) en haal je hart op met flamencovoorstellingen, tradionele kleding en Spaanse lekkernijen.  

De Feria de Abril werd in 1846 geboren. Narcisco Bonatplata en José Maria de Ybarra organiseerden het feest voor het eerst als veemarkt. Anno 2008 is het feestterrein maar liefst een miljoen vierkante meter groot. Het feest begint traditioneel de derde maandag na Pasen en dat betekent dat het vanavond tijd is voor de inwijding. Om stipt twaalf uur maken Sevillanen en bezoekers zich op voor El Alumbrado, waarbij de lantaarns worden aangestoken. Maar liefst 350.000 lichtjes zullen de stad de komende week laten schitteren. Bezoekers kunnen overdag genieten van spectaculaire parades, waaronder de Paseo de Caballos (de paardenoptocht) en liefhebbers van stierenvechten bezoeken de Plaza del Torros, waar Spanje's beste toreros zich van hun beste kant laten zien. Maar het echte feest van tapas en buitensporig alcoholgebruik, dat gepaard gaat met dansen tot in de vroege uurtjes, heeft natuurlijk in de avonduren plaats. Zondag eindigt de Feria, waar de Spaanse rich&famous zich maar al te graag laten zien, met een vuurwerkspektakel.

Lees ook:Feria de Abril in Sevilla
Lees ook:Groot feest op de Feria de Andalucía
Lees ook:Data Feria de Abril in Sevilla bekend
Lees ook:De feesten van Córdoba
Lees ook:Een week lang feest in Málaga

Eén reactie op “Spanje vakantieplanner 2008: Feria de Abril

  1. Fieke

    Wie kan mij vertellen waar ik (m.u.v. in Sevilla zelf) de ansichtkaarten en posters kan kopen van de feria? zo mooi…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.